Acupuntura Xinesa

L’acupuntura va néixer a la Xina fa més de 5000 anys. Aquesta ciència antiga forma part de la medicina tradicional xinesa i es basa en la inserció i la manipulació de fines agulles en punts específics (anomenats en xinès xue) del cos, per tal de millorar el flux i equilibri d’energia al llarg d’aquests meridians que travessen el nostre cos. Mitjançant aquesta medicina curativa es pretén restaurar la salut i el benestar del pacient.                                    .
La medicina xinesa també contempla, amb aquesta finalitat, l’ús de les moxes, un con o pur fet amb la planta d’Artemisa Vulgaris que es col loca sobre l’agulla o prop de la pell, en els punts d’acupuntura. Els acupuntors utilitzen àmpliament aquesta tècnica per tractar dolors.                       .

La medicina xinesa creu que les malalties es produeixen per un desequilibri de les dues modalitats del Qi: el yin i el yang, pel que l’actuació sobre els punts d’acupuntura intenta reequilibrar l’energia, estimulant o produint una depressió en ells. Els punts d’acupuntura es distingeixen per tenir diferents aplicacions basades en tres principis: reequilibrar, estimular o sedar, aquest flux vital. Els punts d’acupuntura més importants són els que regulen el fons energètic i es troben repartits de colzes a dits, en els avantbraços, i de genolls a peus a la cama.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) reconeix a l’acupuntura com a complement eficaç per a un divers espectre de malalties, especialment de caràcter crònic. La teràpia amb acupuntura implica per al pacient una reducció en la ingesta de fàrmacs, així com una ajuda per a la reducció del dolor en procediments quirúrgics o processos inflamatoris ja que es destaca com analgèsic pel fet de que treballa amb el sistema nerviós estimulant l’activitat de substàncies  (com les endorfines i les cèl lules del sistema immune) quan s’actua sobre determinats punts d’acupuntura de l’organisme.

També és apropiada per al tractament d’un gran ventall de patologies, fent especial menció a l’ús en casos d’hèrnia discal, al lèrgies, processos inflamatoris o infeccions gripals.

Veig llum en la meva obscuritat i trobo la sortida”

(Afirmació ampolla Equilibrium 102 d’Aura Soma: “Arcàngel Samael”)

Leave a Reply

IDIOMES